Το ντιζάιν για φέτος θέλει μονοχρωμία.


Το ντιζάιν φλερτάρει με τη μόδα αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο επιπόλαιο σε σχέση με τις τάσεις και να αλλάζει γνώμη και διάθεση κάθε έξι μήνες. Οπότε, πόσο πρέπει να τρέχουμε πίσω από τις προτάσεις των διακοσμητών; 





Η σεζόν που ξεκινάει  για το ντιζάιν είναι απόλυτα μονοχρωματική, ή τουλάχιστον αυτό μοιάζουν να υποστηρίζουν οι διακοσμητές ανά τον κόσμο.. 

Αν μπορεί κάτι να  κάνει τη ζωή μας πιο χαλαρή είναι να επιλέξουμε ένα χρώμα και να το υιοθετήσουμε σε όλους τους τόνους, από τον πιο ανοιχτό μέχρι τον πιο έντονο. 

Ροδακινί, καφέ, μπλε, κίτρινο…
Αυτά είναι τα χρώματα που παίζουν με επιτυχία. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι το λευκό δεν θα συνεχίσει να είναι δημοφιλές, αλλά μπορούμε να πειραματιστούμε και λίγο. 



Το περίεργο είναι πως οι τάσεις   στα σπίτια και στο ντιζάιν δεν παρουσιάζουν και τόσες διαφορές πλέον, καθώς με το Ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μηνύματα είναι συγκεκριμένα, οπότε ο κόσμος βλέπει τι συμβαίνει και εμπνέεται ανάλογα. 
 Και πώς προκύπτουν   οι τάσεις στο ντιζάιν; Από τον τρόπο που ζούμε. 


Αυτή είναι η μόνη αληθινή απάντηση. Μπορεί να επηρεάζεται από τη μόδα και τη βιομηχανία ντιζάιν, αλλά σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος ξέρει ακριβώς τι θέλει. Και τι δεν θέλει. Το χρώμα μάς βοηθάει στην καθημερινότητά μας με αποχρώσεις που μας χαρίζουν ενέργεια ή μας χαλαρώνουν.
Ροδακινί κανείς; 


Πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου