Ποιό είναι το κατάλληλο ρούχο για κάθε σωματότυπο;

Το να διαλέξεις ένα ρούχο κατάλληλο –πόσο μάλλον ιδανικό- για το ύψος, το βάρος και τη σιλουέτα σου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στο αιώνιο ερώτημα «Τι να βάλω;» υπάρχουν όμως ορισμένες πολύ ασφαλείς λύσεις κατάλληλες για κάθε σιλουέτα, που κολακεύουν καμουφλάροντας τα μικρά ψεγάδια. 


Δείτε τι πρέπει να περιλαμβάνει η ντουλάπα σας, κρατήστε σημειώσεις και οργανωθείτε αναλόγως για τα επόμενα ψώνια σας.








Ένα στενό φόρεμα
Ναι, ακούγεται τρελό, όμως τα στενά φορέματα ταιριάζουν λίγο-πολύ σε κάθε σωματότυπο. Πρέπει, ωστόσο, να λάβετε υπόψη σας ότι αν έχετε μερικά παραπάνω κιλά, καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα φόρεμα από σκληρό ύφασμα που θα αγκαλιάζει το σώμα καλύτερα.










Φόρεμα σε ίσια γραμμή
Αν είστε ψιλόλιγνη, τότε θα τονίσετε την… κορμοστασιά σας με την ίσια γραμμή. Αν είστε πιο μεσογειακή, ένα τέτοιο φόρεμα, θα κολακεύσει «κρύβοντας» τις όποιες μικρές ατέλειες. Αποφύγετε τα πολύ φαρδιά φορέματα και στις δύο περιπτώσεις.










Κοντό τοπ
Ταιριάζει σε κάθε σιλουέτα και αξίζει μια θέση στη ντουλάπα σας. Θυμηθείτε, ότι «κοντό» δεν σημαίνει «σουτιέν» -δεν χρειάζεται να φαίνεται η κοιλιά σας. Ο σκοπός είναι να δώσετε έμφαση στη μέση σας, αναδεικνύοντας τις καμπύλες σας.








Pencil φούστα
Το τεράστιο αυτό δώρο που μας κληροδότησε η βιομηχανία της μόδας, οι pencil φούστες, κολακεύουν τους πάντες και ταιριάζουν σχεδόν με κάθε μπλούζα. Αν θέλετε να τονίσετε γλουτούς και πόδια, επιλέξτε μια στενή pencil φούστα από χοντρό ύφασμα. Αν προτιμάτε να τα απομακρύνετε τα βλέμματα από την περιφέρειά σας, επιλέξτε μια πιο ίσια και λιγότερο εφαρμοστή. Αν θέλετε να δείχνετε ψηλότερη, τότε φροντίστε το μήκος της φούστας να φτάνει μέχρι κάτω απ’ το γόνατό σας.







«Boyfriend» τζιν
Τα κάπως φαρδιά, baggy τζιν είναι στη μόδα εδώ και καιρό κι έχουν τους λόγους τους, αφού ταιριάζουν πραγματικά πολύ σε κάθε τύπο σώματος.









Δερμάτινο τζάκετ
Είναι κλασικά, είναι coοl και δεν θα τα εγκαταλείψουμε ποτέ: τα δερμάτινα μπουφάν, πάνε σχεδόν με κάθε (καθημερινό) σύνολο. Ένα δερμάτινο που τελειώνει ακριβώς στο ύψος της μέσης, θα βελτιώσει όχι μόνο το στιλ, αλλά και τη σιλουέτα σας.











Άσπρο πουκάμισο
Αν υπάρχουν γυναίκες που δεν τους ταιριάζουν τα λευκά, απλά πουκάμισα, τότε είναι κρυμμένες! Δίνει αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης και αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας και σώματος.














Σακάκι
Ένα απλό, μονόχρωμο σακάκι, δεν θα σας δώσει μόνο στιλ, θα κολακεύσει πολύ και τη σιλουέτα σας, είτε είστε ψηλή κι αδύνατη, είτε νιώθετε ότι έχετε περισσότερα κιλά στην κοιλιά ή στην περιφέρεια.












«Μεσάτο» φόρεμα
Τα «μεσάτα» φορέματα είναι ούτως ή άλλως πολύ κομψά. Στα συν τους όμως πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη μαγική τους ιδιότητα να κολακεύουν κάθε σώμα, δημιουργώντας το εφέ του σώματος «κλεψύδρα». Για τις γυναίκες με έξτρα κιλά, συνίσταται απ’ τους ειδικούς να προτιμούν μονόχρωμα φορέματα.











Τακούνια
Όχι, δεν είναι ρούχο, είναι όμως ένας απ’ τους σιγουρότερους τρόπους να βελτιώσετε την εικόνα του σώματός σας, αφού έχουν την βολικότατη ιδιότητα να λεπταίνουν και να ψηλώνουν πόδια και γλουτούς.




Πηγή: mama365.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου