Αποτοξίνωση σπιτιού με στυλ.



Tαυτότητα δωματίων.
Μόνο έτσι θα φέρουμε ηρεμία στο σπίτι. Στον χώρο μας. Και καλό θα ήταν να έχουμε μια ξεκάθαρη ταυτότητα για κάθε χώρο του σπιτιού. 





Ξεκινάμε με χώρους αρχειοθέτησης
Κάτω από τη σκάλα, στο βοηθητικό δωμάτιο, σίγουρα υπάρχει ελεύθερος χώρος κάπου, αρκεί να τον δημουργήσουμε. Και να τον καθαρίσουμε. Από τα περιττά. Θα νιώσουμε σίγουρα πολύ καλύτερα μόλις το έχουμε κάνει. 

Γκαράζ και αποθήκες
Προσθέτουμε γάντζους και  ράφια. Εδώ δεν είναι τα σκουπίδια μας, κρατάμε οτιδήποτε χρήσιμο. Και μπαίνει στη θέση του. Γιατί διαφορετικά θα ξεχαστεί και δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. 

Να είμαστε ρεαλιστές
Δεν γίνονται όλα μαζί. Για να γίνει σωστά η εκκαθάριση ενός χώρου απαιτείται μια  μέρα  . Σε μια βδομάδα το πολύ θα τα έχουμε τελειώσει όλα. Εκτός κι αν ζούμε στον Λευκό Οίκο του Donald και της Melania με τις χρυσές κουρτίνες. 

Ξεκινάμε ταπεινά
Χωρίς φιλόδοξους στόχους. Ας ξεκινήσουμε με τα συρτάρια, τις ντουλάπες, τα ράφια.   Ένα-ένα. Μόλις βάλουμε στην άκρη, ό,τι δεν χρειαζόμαστε, τα χαρίζουμε, δεν τα βάζουμε στην αποθήκη. Ούτε κάτω από το κρεβάτι.
Ούτε σε κούτες που πρόκειται κάποια στιγμή να ξαναδούμε. 


Η ομαδοποίηση βοηθάει
Όλα τα μακρυμάνικα μαζί, τα παντελόνια, οι ζακέτες. Αν έχουμε παρόμοια πράγματα,  ταλαιπωρημένα  , μαζί και ρούχα και αξεσουάρ που δεν φορέθηκαν ποτέ, ήρθε η ώρα να τα αποχαιρετήσουμε. Το ίδιο κάνουμε παντού. Σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Δημιουργούμε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες με παρόμοια πράγματα. 

Τέσσερις εποχές
Αρχειοθετούμε ανά σεζόν. Όχι μόνο ντουλάπες. Όλα τα αντικείμενα. Και της κηπουρικής. Των Χριστουγέννων. Τα πιάτα με λαγουδάκια για το Πάσχα. Τα βιβλία μαγειρικής.  Εργαλειοθήκη  . Όλα μαζί. Μόλις το έχουμε πετύχει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αισθανθούμε υπέροχα. 

Ημερολόγιο σπιτιού 
Σωστές ετικέτες. Ημερομηνίες. Φτιάξτε έναν χάρτη με ό,τι βάλατε στην άκρη, γιατί το βάλατε και που. Σαν ένα ημερολόγιο σπιτιού. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να χάσεις, να ξεχάσεις, να ξαναθυμηθείς ή να θέλεις να ξεχάσεις. Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα έβαλα όλες τις χάρτινες σακούλες μαζί. Στο ντουλάπι στον πάγκο της κουζίνας. Δίπλα στο ψυγείο. Α και τους μαγνήτες… Πάνω στο ψυγείο... 

clickatlife.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου