Η Νέα Μόδα στη Διακόσμηση της Κουζίνας Είναι Αυτή!





Όσοι από εσάς έτυχε να παρευρεθείτε σε κάποια έκθεση σπιτιού τελευταία θα παρατηρήσατε πως η εμφάνιση ενός νέου υλικού στην κουζίνα είναι γεγονός. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στην κουζίνα τους πάγκους από γρανίτη ή μάρμαρο. Ο χαλαζίας είναι το νέο υλικό που έχει γίνει trend και θα σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον προτιμήσετε.








Γιατί να επιλέξετε χαλαζία Οι πάγκοι από γρανίτη και μάρμαρο είναι εξαιρετική επιλογή για την κουζίνα σας αλλά δυστυχώς είναι αρκετά εύθραυστοι. Αντιθέτως ο χαλαζίας είναι πιο ανθεκτικό υλικό και φυσικό απωθητικό των λεκέδων που μπορεί να δημιουργηθούν από όξινα φαγητά. Επιπλέον στους πάγκους από χαλαζία υπάρχει ενσωματωμένη αντιμικροβιακή προστασία που αναστέλλει την ανάπτυξη των οσμών που προκαλούν βακτήρια και μούχλα.



Ο χαλαζίας είναι πολύ ανθεκτικός στις γρατσουνιές κάτι που δεν ισχύει με άλλα υλικά όπως είναι το μάρμαρο ή ο γρανίτης. Επίσης, ο χαλαζίας δεν χρειάζεται κέρωμα ή έξτρα προστασία όπως χρειάζονται άλλα υλικά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για προστασία και ανανέωση.



Γιατί ο χαλαζίας έγινε trend Ο βασικός λόγος που ο χαλαζίας έχει γίνει trend τελευταία είναι επειδή οι κατασκευαστές βρήκαν τρόπο να «μαλακώσουν» και να δώσουν ομοιόμορφη όψη σε αυτό το τόσο ανομοιόμορφο πέτρωμα προσθέτοντάς του διάφορα χρώματα. Επιπλέον αυτό το υλικό είναι πιο οικονομικό από το μάρμαρο (και ελαφρώς πιο ακριβό από τον γρανίτη). Για την ακρίβεια τα υλικά αυτά διαφέρουν στην τιμή τους κατά 10 ευρώ το τ.μ. (με πιο ακριβό το μάρμαρο και πιο οικονομικό τον γρανίτη).








Εμφάνιση Οι πάγκοι από χαλαζία κυκλοφορούν σε διάφορες αποχρώσεις και μπορείτε να τους βρείτε ακόμα και με τα χαρακτηριστικά σχέδια που κάνει το μάρμαρο. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν κατά 94% φυσικό χαλαζία και το υπόλοιπο ποσοστό είναι πολυεστερικές ρητίνες έτσι ώστε να δοθεί χρώμα στους πάγκους.





Συνεπώς οι πάγκοι από χαλαζία είναι το νέο δυναμικό trend γιατί προσφέρουν υψηλή αισθητική, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, χρειάζονται λιγότερη συντήρηση και είναι αρκετά οικονομικοί.

Πηγή:spirossoulis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου