7 τύποι ομελέτας για να τις φτιάξεις όλες!


Παρά το γεγονός ότι η γαλλική λέξη "omelette"μετράει 500 χρόνια, οι παραλλαγές της ανά την υφήλιο είναι πολλές! Στην Ελλάδα μόνο για παράδειγμα - εκτός της κλασικής εισαγώμενης μορφής της - την ομελέτα την απολαμβάνουμε κι ως "στραπατσάδα" : το κλασικό πιάτο με ντομάτα κι αυγά, "καγιανά", την εμπλουτισμένη στραπατάσα με παστό χοιρινό ή "σφουγγάτο", την κρητική στραπατσάδα με κολοκυθάκια ανάλογα με την περιοχή. 


Ας δούμε πως απολαμβάνουν σε άλλα μέρη του κόσμου την ομελέτα σε διάφορες παραλλαγές!



Ινδία
Η τυπική ινδική ομελέτα περιέχει ψιλοκομμένα κρεμμύδια, φύλλα κολλίανδρου και τσίλι!

Ισπανία
Τορτίγια ντε πατάτας είναι η Ισπανική παχιά ομελέτα κι όπως μπορείς να φανταστείς πρόκειται για πιάτο που εκτός από αυγό περιέχει και πατάτες αλλά και κρεμμύδια και πιπεριές.

Ταϊλάνδη
Στην Ταϊλάνδη υπάρχει ένα πιάτο που μοιάζει με ομελέτα αλλά εκτός από αυγά περιέχει κι αλεύρι. Τηγανίζεται σε λάδι και σερβίρεται με ρύζι στον ατμό.

Ιαπωνία
Κλασικό πιάτο στην Ιαωνία θέλει μια μεγάλη παχιά ομελέτα να φτιάχνεται από πολλές στρώσεις λεπτής ομελέτας. Προστίθεται μάλιστα ζάχαρη, νερό και ξίδι ρυζιού στο μείγμα των αυγών! Κόβεται σε κυβάκια και σερβίρεται συνήθως με ντιπ.

Ιταλία
Η ιταλική ομελέτα δεν είναι άλλη από τη γνωστή μας δριτάτα που συνήθως έχει αναμεμειγμένα λαχανικά.

Γαλλία
Αναμφίβολα η Γαλλία είναι η Βασίλισσα της ομελέτας κι ως εκ τούτου εκεί δε θα μπορούσε να μην αποτελεί γκουρμέ απόλαυση. Το βασικό χαρακτηριστικό της κλασικής γαλλικής ομελέτας είναι το βούτυρο ενώ συνήθως περιέχει και κρεμμμύδια, ντομάτα, μυρωδικά και τυρί ή έρχεται με γέμιση σπανάκι και ζαμπόν.

Αμερικάνικη ομελέτα
Μοιάζει με τη γαλλική με τη διαφορά πως αφήνεται να καλοψηθεί και στη συνέχεια με μια γρήγορη κίνηση τη διπλώνουμε στα δύο.Συνοδεύεται συχνά με κέτσαπ.

Περσική ομελέτα
Η ντομάτα είναι το κύριο συστατικό της περσικής ομελέτας μαζί με τα αυγά. Στο μείγμα βέβαια προστίθεται σκόρδο και σκόνη κουρκουμά.

Πηγή:womenonly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου