Η κατάλληλη διακόσμηση για την κουζίνα σου!


Η κουζίνα είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες μας. Από το πρωινό καφεδάκι, την προετοιμασία του γεύματος ή του δείπνου, η κουζίνα αποτελεί το καταφύγιό μας κάθε ώρα της ημέρας. Είναι λοιπόν βασικό μα να νιώθουμε άνετα κι ευχάριστα και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει η διακόσμηση του χώρου!




Ποιά είναι η καταλληλότερη διακόσμηση κουζίνας;


Μα τι άλλο εκτός από minilal;
Η μινιμαλιστική διακόσμηση είναι ίσως η πιο ασφαλής επιλογή κι αυτό γιατί είναι η τάση που δε θέλει υπερβολές ούτε ποσοτικές, ούτε χρωματικές και μερικές φορές αρκούν μερικά μόνο αντικείμενα απόλυτα μαύρα ή λευκά/κόκκινα για να καταφέρει κανείς να πετύχει το στυλ.
Η μινιμαλιστική διακόσμηση αποκλείει όλα τα περιττά αντικείμενα, στοιχεία και λεπτομέρειες που δεν συνεισφέρουν στη γενικότερη σύνθεση, με σκοπό να δώσει έμφαση μόνο στα απολύτως απαραίτητα. Σε αυτό άλλωστε βαζίζεται και η επιτυχία της: στο απλό, λιτό αλλά ταυτόχτονα φινετσάτο. Και μπορεί να μη χρειάζονται πολλά για να πετύχει κανείς μίνιμαλ ύφος στην κουζίνα, δύο είναι όμως τα αντικείμενα που κάνουν τη διαφορά.




Εν αρχή ην το... ρολόι!

Το καλό ρολόι τοίχου από μόνο του μπορεί να δώσει minimal ύφος σε ένα χώρο. Είναι άλλωστε, από τα πιο απαραίτητα αντικείμενα κουζίνας. Εκτός από μέτρηση του χρόνου, ένα προσωποποιημένο ρολόι δίνει στυλ και φτιάχνει τη διάθεση.





Ένα ρολόι μόνο με δείκτες, χωρίς νούμερα και άλλα σημεία στίξης το οποίο χρειάζεται δεύτερη ή και τρίτη ματιά για να καταλάβουμε την ακριβή ώρα, χωρίς να μας καταδυναστεύει είναι χαλαρωτικό, γαλήνιο και ήρεμο και χαρίζει μια σύγχρονη και μοντέρνα εμφάνιση. Όπως για παράδειγμα αυτό το μαρμάρινο ρολόι τοίχου με καθαρές γραμμές σε μαύρο χρώμα, απαλλαγμένο από κάθε περιττή λεπτομέρεια. Το λιτό του design επιτρέπει να διαβάζουμε την ώρα και τα λεπτά με έναν διαχρονικό τρόπο ενώ παράλληλα αποπνέει μια νοσταλγία.






Ωραία επιλογή για την κουζίνα σε minimal ύφος είναι και το ρολόι Unfinished, εντυπωσιακό στην εμφάνιση, μοιάζει να αποτελείται μόνο από το πάνω κομμάτι ενός απλού ρολογιού, ωστόσο οι δείκτες του κάνουν πλήρη περιστροφή. Μοιάζοντας σαν να πέφτουν στο κενό, οι δείκτες του ρολογιού- όπως μπορείς να δεις και στη φωτογραφία που ακολουθεί - συμβολίζουν την παροδικότητα του χρόνου.




Στο μίνιμαλ, ο χρόνος μοιάζει να σταματά και τ΄αντικείμενα γίνονται τέχνη. Εκτός από λειτουργικότητα, ένα ρολόι γίνεται σημείο διαλογισμού και αναπόλησης, όπως στην περίπτωση του ρολογιού Melancholia που εκτός από ιδιαίτερο κι αξιόπιστο σχεδιασμό διαθέτει υψηλή ροπή κίνησης.





Ράφια που δίνουν στυλ κι άποψη


Μία ακόμη ιδέα minimal διακόσμησης για την κουζίνα είναι τα ράφια τοίχου τα οποία εκτός απο την χρηστική τους αξία μπορούν να να διακοσμήσουν οποιαδήποτε τοίχο και να τον μετατρέψουν σε μία καλαίσθητη δήλωση στυλ.





Φαντάσου για παράδειγμα αυτό το απλό αλλά εντυπωσιακό ράφι τοίχου Knickding με ριζοσπαστικό design που τραβά τα βλέμματα. Μπορεί να μην κάνει αισθητή την παρουσία του στο χώρο, πόσο μάλλον μέσα σε μια κουζίνα;




Άλλο παράδειγμα το μεγάλο ράφι τοίχου Gridy Fungi, κομμάτι των σειράς ραφιών Gridy Fungi που είναι εμπνευσμένη από τους μύκητες που αναπτύσσονται οριζόντια στα δέντρα και μοιάζουν με ράφια! Κατασκευάζεται από μασίφ ξύλο φλαμουριάς και είναι μία πολύ κομψή ερμηνεία αυτού του όμορφου φυσικού φαινομένου, που εξασφαλίζει χρηστικότητα με μια δόση χιούμορ και φέρνει την… εξοχή στο σπίτι μας.








Καθημερινά χρηστικά αντικείμενα γίνονται... έργα τέχνης


Το minimal επιτρέπει ακόμη και στα πιο απλά αντικείμενα, τα τρόφιμα κι ότι άλλο διαθέτουμε στην κουζίνα μας να γίνουν τα ίδια καμβάς κι έργα τέχνης.

Δες για παράδειγμα αυτή την κομψή βάση black+blum για μπουκάλια κρασιού που μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χώρο αλλά και να δημιουργήσουμε τη δικιά μας προσωποποιημένη σύνθεση. 








Εμπνευσμένη από τη ροή των υγρών, αυτή η μεταλλική βάση για μπουκάλια κοσμεί τον τοίχο σαν ένα μοντέρνο γλυπτό ενώ μπορεί να συγκρατήσει μέχρι και οκτώ μπουκάλια.













Ακόμη και το αλατοπίπερο μπορεί να γίνει "έκθεμα" μινιμαλιστικής κουζίνας. Ένα κομψό σετ μύλων για αλάτι και πιπέρι όπως το παρακάτω δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Οι σφαίρες είναι από διαφανές ακρυλικό για να φαίνεται το περιεχόμενό τους και το μοντέρνο του σχέδιο Planet απλά μοναδικό στην κυριολεξίας αφου το σχέδιό τους είναι κατοχυρωμένο.





Πηγή:womenonly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου