Απλά βήματα για να γίνει το μπαλκόνι... κήπος!



Ακόμη και μέσα στην καρδιά της πόλης μπορεί να ανθίσει η βεράντα και μαζί της η διάθεση μας! Τα 16 τετραγωνικά ενός αφρόντιστου μπαλκονιού μιας παλιάς πολυκατοικίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μεταμορφώθηκαν με λίγο κόπο σ' ένα "πυκνό κήπο". 









Το μπαλκόνι του 6ου ορόφου έχει θέα στο μνημείο των μνημείων, τον Παρθενώνα, αλλά ταυτόχρονα στο ίδιο κάδρο «εισβάλλουν» και τα διπλανά κτίρια, που υποφέρουν από την εμφανή εγκατάλειψη και προκαλούν θλίψη με τη μίζερη όψη τους.






Τα απλά βήματα της μεταμόρφωσης:


Κτίστηκαν περιμετρικά στενές ζαρντινιέρες (για να μην πιάσουν πολύ χώρο) με τουβλάκι από παλιές οικοδομές (ύψους 60 εκ., για να έχουν αρκετό βάθος για τα φυτά).

Επενδύθηκε το δάπεδο με ξύλο εξωτερικού χώρου, ανεβάζοντάς το κατά 20 εκ. ώστε οι ζαρντινιέρες να μην φαίνονται τόσο ψηλές.

Δύο πάγκοι από ξύλο και ένα μικρό μπάρμπεκιου από λαμαρίνα συμπλήρωσαν το σκηνικό.







Φυτεύτηκαν ελληνικά φυτά, όπως ελιά, κυπαρίσσι ορθόκλαδο, ελαίαγνο, γεράνι, λεμονιά.

Για να κρυφθεί η θέα από τα διπλανά κτίρια, τοποθετήθηκαν περιμετρικά ξύλινες επιφάνειες και φυτεύτηκαν μερικά αναρριχώμενα (ρυγχόσπερμα και μπουκαμβίλια).

Ετσι, με μικρό κόστος και σε λίγο χρόνο, στήθηκε ένας ιδιωτικός κρεμαστός κήπος στο πρώην άχαρο μπαλκόνι, που μετατράπηκε σ' ένα μικρό παράδεισο.




Mαγειρική εκτός: Eνας υπαίθριος χώρος μαγειρέματος με μπάρμπεκιου θα σας προσφέρει περισσότερες δημιουργικές ώρες έξω, καθώς και τη δυνατότητα να διασκεδάζετε με τους φίλους σας ενώ μαγειρεύετε.

Πηγή:womenonly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου