HOT TIPS Μαγειρικής!


Αυτήν την εβδομάδα, διαβάστε συμβουλές που θα απογειώσουν τις συνταγές σας! Μπείτε τώρα στην κουζίνα και δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα!

1. Τα κεφτεδάκια μας θα γίνουν πιο αφράτα, αν στο μίγμα του κιμά ρίξουμε λίγο ξύδι και αν πριν πλάσουμε τα κεφτεδάκια, αφήσουμε τη ζύμη του κιμά να πέσει 2-3 φορές στη λεκάνη από κάποιο ύψος.

2. Αν θέλουμε οι πατάτες φούρνου να γίνουν τραγανές, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.

Διακοσμήστε με Μαύρες και Άσπρες ρίγες!


Όταν χρησιμοποιείτε μαύρες και άσπρες ρίγες σε οποιοδήποτε περιβάλλον, αμέσως το αποτέλεσμα είναι εμφανές! Πρόκειται για μια πολύ όμορφη ιδέα διακόσμησης με τον τέλειο συνδυασμό του μαύρου και λευκού! 
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη διακόσμηση με μαύρες και άσπρες ρίγες, όπως ότι ολόκληρο το φόντο θα είναι πολύ όμορφο και δεύτερον, θα αφήσει μια τακτοποιημένη και καθαρή εικόνα στο δωμάτιό σας.

Πώς να βάλετε την τηλεόραση στο σαλόνι!




Συνήθως, όταν τα μέλη της οικογένειας αποφασίζουν να περάσουν λίγο χρόνο μαζί, η ευκολότερη και η πιο συνηθισμένη λύση είναι να βρείτε μια ταινία ή ένα πρόγραμμα που επιθυμείτε και απλά να κάτσετε μπροστά από την τηλεόραση. 

Σπίτια Διασήμων! Το εργένικο σπίτι του Matthew Perry!


Ο Matthew Perry ή “Τσάντλερ”, όπως έγινε γνωστός μέσω της σειράς «Τα φιλαράκια», είναι εργένης και φαίνεται από το σπίτι του! Ο δημοφιλής ηθοποιός αγόρασε πρόσφατα ένα νέο σπίτι στο Hollywood, το οποίο του κόστισε 8.65 εκατομμύρια δολάρια!

Διακόσμηση σε Natural look!


Με τη βοήθεια των φυσικών υλικών και τη δική μας φαντασία μπορούμε να χαρίσουμε στο σπίτι μας τη γοητεία της απλότητας!
Η χρήση των φυσικών υλικών για την επίπλωση, τη διακόσμηση και γενικότερα τη δημιουργία μιας "γλυκιάς" ατμόσφαιρας στο σπίτι και στους χώρους που αγαπάμε μπορεί να δώσει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα!
Φυσικά, όταν μιλάμε για natural look, δεν εννοούμε ότι θα πρέπει να μοιάζει το σπίτι με... ορεινό καταφύγιο ή χιονοδρομικό σαλέ! Απλά μιλάμε για χρήση φυσικών υλικών σε ισορροπημένους συνδυασμούς, με τα σύγχρονα και εξελιγμένα τεχνολογικά υλικά, έχοντας ως αποτέλεσμα μια διακοσμητική εικόνα ως απολαυστική, που χαρίζει ηρεμία, άνεση και κυρίως, καλαισθησία στην καθημερινότητά μας. 

HOT TIPS!

Συμβουλές και λύσεις για τα νοικοκυριά σας!

1. ΠΑΡΚΕ
Το παρκέ ιδιαίτερα στα "πολυσύχναστα " σημεία του σαλονιού, δέχεται πολλές πιέσεις και ταλαιπωρίες. Περάστε το με βερνίκι ειδικό για κότερα ώστε να αντέξει!

2. ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΑ
Για να μην φουσκώσουν από το πλύσιμο και καταστραφούν γρήγορα τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας, πριν τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, περάστε τα με ένα βουρτσάκι βουτηγμένο σε λίγο λάδι. Σκουπίστε τα απαλά με χαρτί κουζίνας και αφήστε τα έτσι για 24 ώρες. Κάθε φορά που το ξύλο σάς φαίνεται στεγνό, επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία.

Κουρτίνες! Δώστε στυλ στο σπίτι σας!




Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι όμορφο και να εκφράζει το γούστο μας και την προσωπικότητα μας. Εκτός από τα έπιπλα και τα χρώματα που επιλέγουμε, υπάρχουν κι άλλα πολλά διακοσμητικά στοιχεία τα οποία μπορούμε να προσθέσουμε σε ένα δωμάτιο για να το κάνουμε να δείχνει πιο ενδιαφέρων. Οι κουρτίνες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και ευθύνονται για την συνολική εικόνα ενός δωματίου! Μπορούν να ανανεώσουν ένα χώρο και να αλλάξουν την ατμόσφαιρα ενός σπιτιού. 

Σπίτια κάτω από βράχους!


Οι βράχοι πρωταγωνιστούν στη ζωή των κατοίκων της Setenil de las Bodegas στην Ισπανία!
Οι 3000 περίπου κάτοικοι της πόλης, που βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της Ανδαλουσίας, ζουν στην κυριολεξία στη σκιά των βράχων!

Η Setenil de las Bodegas βρίσκεται 157 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Cadiz και είναι μοναδική για την ομορφιά της και την πρωτοτυπία του τοπίου της, γιατί είναι σφηνωμένη ανάμεσα σε βράχους που διαβρώθηκαν από τον ποταμό Trejo. Τα παλιά σπίτια είναι κτισμένα στις σπηλιές, ενώ τα καινούργια κτίστηκαν πάνω στα βράχια.

Διαχωριστικά χώρου!


Μην σπάτε το κεφάλι σας πως να διακρίνετε τους επιμέρους χώρους στο σπίτι σας. Σε ένα σπίτι που κάποιος χώρος μοιάζει αχανής και πελαγώνετε με το πώς και που πρέπει να χωρίσετε, βάλτε φαντασία και δημιουργείστε διαχωριστικά χώρου, χωρίς να χρειαστεί να χτίσετε τίποτα!

Χρησιμοποιήσετε στρατηγικά κάποια έπιπλα, αντικείμενα ή ελαφρές κατασκευές, που θα παίζουν τον ρόλο των ορίων και θα σας αφήνουν έναν χώρο ενιαίο και ευχάριστο.

10 “Ενήλικοι” τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ροζ χρώμα!


Δεν είναι μόνο για μικρά κορίτσια, και ταιριάζει με πολλά περισσότερα από ότι έχουμε στο μυαλό μας… όχι μόνο με δαντέλες  και κούκλες! Ένα χρώμα χαρούμενο, εκλεπτυσμένο, κομψό και sexy! Διαβάστε παρακάτω μερικές ιδέες και συμβουλές για το πώς να διαλέξετε τη σωστή απόχρωση  του ροζ για τη διακόσμηση του σπιτιού σας,  είτε είστε 18, είτε 81!

Χρησιμοποιείστε το σαν στοιχείο «έκπληξης»!
Η προσθήκη  του ροζ σε ένα μικρό χώρο, όπως στον τοίχο του φουαγιέ, κάνει μια “δήλωση” και δίνει προσωπικότητα στο χώρο, χωρίς να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα. Δείτε αυτήν την έντονη είσοδο στην φωτογραφία από ένα αρχοντικό στο Μπρούκλιν. Εντυπωσιάζει αμέσως μόλις την δεις και σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό! Τολμήστε το!

HOT TIPS για να κάνετε τις αντρικές δουλειές... γυναικείες!



Έχετε την εντύπωση πως μερικές δουλειές που προκύπτουν στο σπίτι, μπορούν μόνο οι άντρες να τις αναλάβουν; 
Διαβάστε παρακάτω δέκα έξυπνες συμβουλές για να διαπιστώσετε πως είναι πολύ εύκολο να τις κάνετε και μόνες σας!

Κάντε τις λάμπες σας… βαζάκια!



Λάμπες, μεταμορφωμένες σε πανέμορφα ξεχωριστά βαζάκια! 

Εκτός από το πόσο πρωτότυπη είναι η ιδέα, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και το οικολογικό της μήνυμα! Φυλάξτε τις άχρηστες λάμπες σας, βάλτε του λίγο νεράκι  και μετατρέψτε τις σε πολύχρωμα "γλαστράκια"! Στολίστε το μπαλκόνι σας και εντυπωσιάστε!

Μια υπέροχη ιδέα!


Διακοσμήστε με Σχοινιά!

Το σχοινί είναι ένα υλικό που στο άκουσμα του ο νους μας δεν πάει σε διακόσμηση, αλλά σε πρακτικά θέματα... Διαβάστε παρακάτω μερικές ιδέες για να το χρησιμοποιήσετε έτσι όπως δεν το είχατε φανταστεί!

Επιλέξτε την λύση της κουκέτας για το παιδικό δωμάτιο!


Είναι αλήθεια πως τα σύγχρονα σπίτια, ειδικά τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, έχουν περιορισμένους χώρους. Τα παιδικά δωμάτια είναι πολλές φορές τόσο μικρά που δύσκολα μπορούν να φιλοξενήσουν δύο παιδιά. Στην περίπτωση αυτή η κουκέτα μοιάζει, όχι άδικα, να είναι η ιδανική λύση! Στο χώρο που καταλαμβάνει ένα κρεβάτι μπορούν να χωρέσουν δύο. Τοποθετούνται το ένα πάνω από το άλλο ως σύνθεση δύο κρεβατιών, όπου το πάνω προσεγγίζεται με σκάλα.

Φθινοπωρινή Διακόσμηση!




Σε πολλούς αρέσει αυτή η εποχή! Το φθινόπωρο είναι δροσερό και αποτοξινωτικό από τις ζεστές και έντονες μέρες του καλοκαιριού και μας προετοιμάζει αργά για την αλλαγή του χειμώνα!

Διακόσμησε το σπίτι σου με ενυδρεία!



Εάν θέλετε να δώσετε μια μοντέρνα αισθητική στην διακόσμηση του σπιτιού σας, σκεφτείτε την πρόταση να προσθέσετε ένα ενυδρείο στο χώρο σας! Θα δημιουργήσει μια όμορφη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα!
Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρατήρηση των ψαριών μπορεί να βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το άγχος και την πίεση. Μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πόσο εντυπωσιακή μπορεί να γίνει η διακόσμηση του σπιτιού σας!

HOT TIPS για το Feng Shui στον κήπο και την βεράντα σας!


1.
Προτιμήστε τα φυτά που έχουν στρογγυλά φύλλα.

2. Διατηρείτε πάντα το νερό διαυγές και καθαρό σε κάθε υδάτινο σημείο που διατηρείτε. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για πισίνα, λιμνούλα, σιντριβάνι ή ποτίστρα πουλιών, ένα υγιεινό υδάτινο σημείο είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί θετική ενέργεια chi στο Feng Shui κήπο σας.

Τα χρώματα και οι συμβολισμοί τους!

Τα χαρακτηριστικά των χρωμάτων και η επίδραση που έχουν στον άνθρωπο έχουν απασχολήσει τόσο την επιστήμη όσο και εκείνους που αποδέχονται διαφορετικές θεωρίες και αντιλήψεις όπως οι οπαδοί του feng shui και οι εναλλακτικοί θεραπευτές. 
Οι ερμηνείες που δίνονται κάθε φορά ποικίλλουν, σχεδόν όλοι όμως συμφωνούν στις γενικές ιδιότητες που χαρακτηρίζουν το κάθε χρώμα. Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί επιστημονικά η θεραπευτική δράση των χρωμάτων, σίγουρα όμως τα χρώματα μπορούν να ξυπνήσουν συναισθήματα και αντιδράσεις, να βοηθήσουν ή να διασπάσουν πνευματικές λειτουργίες, όπως η προσοχή και η συγκέντρωση και να επηρεάσουν τον ψυχισμό του ανθρώπου.



Μαύρος τοίχος!




Είστε αρκετά θαρραλέοι για δοκιμάστε να βάψετε ένα τοίχο του σπιτιού σας μαύρο; Το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο δραματικό όσο φαντάζεστε! Η διακόσμηση βασισμένη σε έναν μαύρο τοίχο μπορεί να δημιουργήσει υπέροχη ατμόσφαιρα και να δώσει προσωπικότητα στο χώρο σας! Δοκιμάστε αυτήν την πολύ κομψή πρόταση και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!

7 τρόποι για να νικήσετε τον φόβο σας για Χρώμα!

Εάν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το κόκκινο, το πράσινο ή οποιοδήποτε άλλο έντονο χρώμα και διστάζετε να το χρησιμοποιήσετε για την διακόσμηση του σπιτιού σας, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να καταφέρετε να το απολαύσετε και να κάνετε το σπίτι σας πιο φωτεινό!

1. Ξεκινήστε με έναν μικρό χώρο!

Εάν δεν είστε αρκετά τολμηροί για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με έντονα χρώματα, δοκιμάστε ξεκινώντας από το μικρότερο δωμάτιο! Δεν είναι τόσο δεσμευτικό και επιπλέον θα σπαταλήσετε λιγότερο χρόνο και χρήμα. Αυτό το μικροσκοπικό, αλλά «χαρούμενο», μπάνιο στην φωτογραφία δίνει ένα αίσθημα φρεσκάδας με το φωτεινό μπλε του ωκεανού να βρίσκεται παντού!

Τα σπίτια της παρέας από την ταινία “Sex and the city” ΜΕΡΟΣ 2ο




Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στα σκηνικά της ταινίας «Sex and the City» με περισσότερες φωτογραφίες από τα σπίτια όλης της παρέας! Είτε σας άρεσε η ταινία, είτε όχι, πρέπει να παραδεχτούμε πως τα ρούχα και τα σκηνικά είναι εντυπωσιακά! Μπορείτε να δείτε το διαμέρισμα της Carrie και του Big σε προηγούμενη ανάρτηση μας εδώ http://petitemaisonblog.blogspot.com/2011/09/carrie-big-sex-and-city-2.html.

Δέκα "μεγάλες" λύσεις για μικρούς χώρους!


1. Δημιουργήστε διακριτούς χώρους!
Προσπαθήστε να μην αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε έναν ακαθόριστο χώρο!  Αν δημιουργήσετε διακριτές ζώνες θα σας δώσει την εντύπωση ότι είναι μεγαλύτερος! Στο παράδειγμα της εικόνας παρατηρήστε πως ένα χαλί καθορίζει την είσοδο ενώ μια βιβλιοθήκη ορίζει το χώρο του γραφείου! Οι καρέκλες με πλάτη στο γραφείο, δηλώνουν πως εκεί ξεκινάει το καθιστικό!

HOT TIPS!

Ακόμη περισσότερα έξυπνα κόλπα από την PetiteMaison.gr!

1. ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ
Για να βελτιώσετε την απόδοση ενός καλοριφέρ, κολλήστε με μία αυτοκόλλητη ταινία, ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ανάμεσα στο καλοριφέρ και στον τοίχο. Το αλουμινόχαρτο θα ανακλά όλη τη θερμότητα προς το εσωτερικό του δωματίου!

2. ΠΗΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ
Πολλές φορές, οι πήλινες γλάστρες έχουν λευκούς λεκέδες που οφείλονται στην υγρασία. Για να τους σβήσετε, πρέπει να τους τρίψετε με ένα συρματάκι εμποτισμένο με ξίδι και μετά να το ξεβγάλετε.


Η εκκλησία που έγινε σπίτι!


Φυσικά και δεν μιλάμε για ένα απλό σπίτι… στην πραγματικότητα είναι ένα σπίτι μέσα σε εκκλησία! Εντυπωσιακή ιδέα!
Η εκκλησία, ή μάλλον το κτίριο, βρίσκεται στον ποταμό 
De Rotte στοRotterdam της Ολλανδίας. Λειτούργησε σαν εκκλησία από το 1930 έως το 1960 και από τότε χρησιμοποιούνταν σαν αποθήκη και γκαράζ. Ώσπου μια οικογένεια αποφάσισε να αγοράσει το κτίριο και να το μετατρέψει σε κατοικία!